Ga naar de inhoud

Duurzaamheid

Minder materiaal, van verantwoorde herkomst, dat veel langer meegaat.

Bij Cây omarmen we duurzaamheid op elk niveau. Onze keukens worden vervaardigd met zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige materialen. Dankzij onze unieke demontabele verbinding zijn deze makkelijk herbruikbaar. Dit minimaliseert afval en vermindert de ecologische voetafdruk. Bovendien streven we naar tijdloze ontwerpen die niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst blijvend relevant blijven. Kies voor een keuken die de belofte van duurzaamheid waarmaakt.

”Onze keukens zijn gemakkelijk aan te passen of zelfs mee te verhuizen.”

Len Blom, medeoprichter

”De focus op hergebruik in plaats van recycling is een verademing binnen de sterk op eenmalig gebruik georiënteerde keukenwereld.”

Jack Meijers, journalist en jurylid Duurzaam Wonen Awards 2023

Hergebruik

De berken multiplex kasten kunnen gemakkelijk gedemonteerd en opnieuw gebruikt worden zonder significant kwaliteitsverlies. De kwaliteit van het hout blijft behouden, zelfs na meerdere cycli van gebruik en hergebruik. Hierdoor wordt verspilling en de vraag naar nieuwe grondstoffen geminimaliseerd.

Bovendien is berken multiplex goed bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen. Hierdoor blijft het langdurig in goede staat, wat de kans op vroegtijdige slijtage of beschadiging vermindert. Dit verlengt de levensduur van producten en bevordert het hergebruik ervan.

Reparatiegemak

Onze unieke schroef- en lijmloze verbinding maakt het vervangen of verplaatsen van onderdelen aanzienlijk eenvoudiger. In plaats van een hele kast te demonteren, is het mogelijk specifieke onderdelen nauwkeurig te demonteren en te vervangen. Dit bespaart tijd, moeite en middelen.

Daarnaast draagt de mogelijkheid tot demontage en reparatie bij aan een duurzamere benadering van materialen en constructies. Het minimaliseert verspilling en verlengt de levensduur van de gebruikte materialen, wat op zijn beurt bijdraagt aan een meer circulaire en milieuvriendelijke manier van werken.

Recycling

Wij garanderen de terugname van onze keukens middels ons QR-systeem. Hierdoor kunnen wij materialen hergebruiken. Wanneer hergebruik niet meer mogelijk is, is het recyclen van materialen van het grootste belang. Tegenwoordig verdwijnt nog ongeveer 85% van oude interieurs in de verbrandingsoven of op de vuilnisbelt.

Als wij na terugname de materialen niet meer kunnen hergebruiken of repareren, zorgen wij ervoor dat het materiaal zo hoogwaardig mogelijk wordt gerecycled. Het beschermt natuurlijke hulpbronnen, vermindert afval en draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?